Trivanova: Deklaracija je važna

Poslanica DS Jelena Trivan izjavila da Deklaracija o osudi zločina nad Srbima ima izuzetno veliki značaj i da treba doći do sveobuhvatnog i sadržajnog teksta.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2010.

14:42

Default images

Trivanova je rekla da se do sada osuda zločina nad Srbima nije našla ni u jednom međunarodnom, regionalnom ni lokalnom parlamentu niti je na adekvatan način procesuirana pred sudovima i međunarodnim i lokalnim.

"U tom smislu ta deklaracija ima izuzetno veliku težinu i ona treba da bude na jedan dostojanstven i pravno utemeljen način napisana“, kazala je ona i dodala da stoga sa deklaracijom „ne treba brzati“ i da treba obaviti detaljne kosultacije pre svega sa pravnim timovima koji su vodili postupke, i u prošlosti i sada, vezanim za odbranu Srbije u različitim postupcima.

Trivanova smatra da treba voditi ozbiljne političke konsultacije i doći do teksta koji je sveobuhvatan i sadržajan i koji će na adekvatan način osuditi i popisati sve zločine koji su se dogodili.

"Mi ćemo dati naravno svoj doprinos tom procesu i dati svoju verziju teksta. Ona danas nije spremna, ali će u narednim danima biti pripremljena“ rekla je ona.

"Očekujem da, s obzirom na ozbiljnost teksta i koja su sve očekivanja od njega, i da je to prvi tekst takve vrste koji se donosi, da će biti potrebno još vremena da se on napiše na valjan način, a ne da to bude samo političko otaljavanje posla“, rekla je Trivanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: