Uhapšen zbog prevare

MUP Srbije saopštilo je da je uhapšen Slobodan Bojović (1989) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevare.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 14.04.2010.

10:58

Default images

Bojoviću je određeno i policijsko zadržavanje do 48 časova, dodaje se u saopštenju. Osumnjičeni Bojović je 16. marta 2010. godine, kod hosting provajdera Nordnet iz Subotice, registrovao internet domen i postavio prezentaciju pod nazivom "Apel za pomoć Strahinji Bojoviću".

Na ovoj prezentaciji je, sa umišljajem, sebe lažno prikazao kao oca teško obolelog osamnaestomesečnog dečaka, Strahinje, kome je neophodna hitna medicinska pomoć.

Bojović je pozvao sve koji to žele, da mu novčanim prilozima pomognu u lečenju deteta i doveo u zabludu veći broj građana iz zemlje i inostranstva, koji su uplatili dinarske ili devizne novčane iznose na njegove račune, saopštio je MUP.

Bojović je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 145.000 evra, koliko iznose navodni troškovi lečenja, i na Fejsbuku pod lažnim imenom otvorio grupu pod nazivom "Apel za pomoć Strahinji Bojoviću", kojoj se prudružilo više od 4.000 korisnika ove društvene mreže.

On je na svom veb sajtu tvrdio da je već prikupljeno oko devet odsto potrebne sume, dok je na "Fejsbuku" pod lažnim imenima ostavljao poruke predstavljajući se kao jedan od donatora i pozivao ostale da krenu njegovim primerom, a izbacivao je komentare onih koji su pokušali da ukažu na prevaru.

U saopštenju se navodi da, imajući u vidu kratak vremenski interval koji je protekao od početka ove prevare, Bojović nije uspeo da prikupi značajniji iznos novčanih sredstava, ali je nematerijalna šteta koju je ovakvim postupcima naneo nemerljiva.

Kako se u saopštenju navodi, ista osoba 2008. godine pravosnažno je bila osuđena na uslovnu kaznu četiri meseca zatvora, zbog neovlašćenog korišćenja autorskog dela.

Policija veruje da je veći broj građana Slobodanu Bojoviću uplatio novac i poziva oštećene da se jave na telefon 011/311-72-08.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: