Svazilend priznao Kosovo

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je dobilo zvaničnu notu afričke Kraljevine Svazilend kojom ta država priznaje nezavisnost Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2010.

17:38

Default images

"Ministarstvo inostranih poslova Kosova preko diplomatskih kanala je u kontaktu sa vlastima Svazilenda, kako bi se zaokružila formalizacija priznavanja“, navodi se u kominikeu izdatom danas u Prištini.

Afrička Kraljevina Svazilend se nalazi na jugu kontinenta i graniči se sa Južnoafričkom Republikom i Mozambikom. Svazilend je 66. država koja je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Pre saopštenja kosovskog MIP-a, predsednik Alijanse Novo Kosovo Bedžet Pacoli najavio je da će Svazilend da prizna nezavisnost Kosova, ističući da je to rezultat njegovih napora u lobiranju za novim priznavanjima Kosova.

Pacoli je kritikovao kosovski MIP da ne ulaže dovoljno napora u lobiranju za novim priznavanjima nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: