Uhapšeni radnici "MIN zadruge"

Četvoro radnika "MIN zadruge" u Nišu uhapšeno zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i na nezakonit način razdelili placeve u naselju Donja Vrežina.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.04.2010.

15:00

Default images

Uhapšeni su sekretarica u zadruzi Zlatiborka V. (52), referent Snežana K. (48), rukovodilac finansijske službe Bogoljub S. (64) i Petar R. (67), koji se terete da su zadruzi naneli štetu od 57,4 miliona dinara, rečeno je na konferenciji za novinare.

Zlatiborka je, krajem 2007. godine, sačinila odluku Upravnog odbora "MIN zadruge" o raspodeli dva hektara zemljišta na 12 zaposlenih, koliko je radilo u zadruzi u tom trenutku, i odluku podvela pod datum 29. 9. 2004. godine.

Ona je tu odluku potpisala i overila pečatom, iako takva odluka nije doneta na Upravnom odboru, rekli su u policiji.

Petar je kao direktor, iako nije bio na toj dužnosti, potpisao ugovore kojima se zaposlenima dodeljuju placevi, unevši, takođe, netačan datum zaključenja.

Osumnjičena Snežana, kako je navedeno, upisala je delovodne brojeve na ugovorima dovodeći direktora u zabludu da ih potpiše da bi bili overeni u sudu.

Bogoljub je potpisao ugovor sa Petrom o ustupanju zemljišta i omogućio mu da stekne protivpravnu korist u iznosu od 4,7 miliona dinara, kazali su u policiji.

Istražni sudija Višeg suda u Nišu osumnjičenima je odredio jednomesečni pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: