DS: Velimir Ilić pretio Trivanovoj

U Demokratskoj stranci tvrde da je Velimir Ilić pretio portparolki te stranke Jeleni Trivan. Lider Nove Srbije odbacuje optužbe.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2010.

14:39

Default images

Demokratska stranka je apelovala na javnost i čitavo društvo da osudi ponašanje lidera Nove Srbije Velimira Ilić. On je, prema navodima demokrata, posle sinoćnje televizijske emisije pretio poslanici Jeleni Tivan, a pred kamerama joj je uputio reči koje su pozivi na linč. Ilić odbacuje sve optužbe.

Ceo poslaničku klub Demokratske stranke je stao u zaštitu svoje poslanice Jelene Trivan. Šefica poslanika DS-a Nada Kolundžija kaže da je Velimir Ilić njihovoj koleginici u jednoj televizijskoj emisiji uputio nedopustive reči koje su govor mržnje i poziv na linč.

“Obračunavajući se ne sa idejama drugih političkih partija, već se obračunavajući sa osobom, rekao je da je opravdano što je Jelena Trivan napadnuta od pasa jer on kao dobar poznavalac i neko ko trenira pse može da razume zašto psi napadnu pojedinu osobu”, kaže Kolundžija.

Ni Velimir Ilić nije sam izašao pred novinare, u društvu stranačkih kolega je odbacio sve optužbe.

“Nisam nju pomenuo, ja sam samo rekao da dobre ljude ne ujedaju psi. Ja sam odgajivač rasnih pasa, ali dobre ljude ne ujedaju psi. Nikada. Pa, to vi prevedite, meni to nešto znači, ja sam to rekao, a vi sad tumačite kako hoćete”, poručio je lider Nove Srbije.

A evo što je Ilić stvarno rekao u sinoćnoj emisiji “Upitnik” na Radio-televiziji Srbije:

“Ja njoj mogu samo nešto reći, gospođo Trivan, ja sam odgajivač velikih rasnih pasa i koga kuče namiriše da ga ujede, znate, teško njemu. Ja vam to sad kažem. I to vi da zapamtite, Srbiji to treba.”

Nada Kolundžija kaže da je agresija nastavljena i posle emisije, da je Ilić pretio Jeleni Trivan i da će to biti predmet rada nadležnih institucija.

“Bilo je pretnji i to nažalost nije prvi put jer smo mi pre nekoliko dana u Skupštinskoj sali, takođe su neki poslanici bili svedoci kako je on jednoj drugoj narodnoj poslanici, Suzani Grubješić, takođe pretio i takođe je verbalno vrlo agresivno napao”, podseća Kolundžija.

“Dakle, upravo zbog toga što postoji jedna tendencija u takvom ponašanju, mi smo se odlučili da pozovemo i apelujemo na javnost i da takve pojave zaustavimo”, poručila je ona.

Velimir Ilić kaže da je odmah posle emisije napustio zgradu RTS-a, da nije bilo nikakvog "duela" ili razgovora sa Jelenom Trivan.

“Samo sam rekao: ‘Gospođo, štedeo sam vas u Skupštini’ - to sam joj rekao na onom podijumu u Skupštini – ‘Štedeo sam vas, više vas neću štedeti. Delovali ste mi nežno, krhko i uošte nisam vam se nikad obraćao, kad je ovaj duel, replike, itd. Ali od sada ću vam uvek replicirati, odgovarati”, poručuje Ilić.

Skupštinski Odbor za ravnopravnost polova najoštrije je osudio verbalno nasilje Velimira Ilića nad Jelenom Trivan u emisiji “Upitnik”. Jelenu Trivan u avgustu prošle godine je napao i teško povredio čopor pasa lutalica.

RTS: Ilić teško uvredio poslanicu DS-a

Kolegijum RTS-a je zaključio da je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić tokom jučerašnje emisije “Upitnik” teško uvredio poslanicu DS-a Jelenu Trivan, a po završetku emisije je, prema svedočenju obezbeđenja, nastavio sa vređanjem i fizičkim ugrožavanjem.

Direktor Javnog servisa Aleksandar Tijanić za B92 kaže da je Kolegijum odlučio da se u emisije više ne pozivaju poslanici koji se ponašaju na takav način.

Istovremeno, konstatovano je da se Velimir Ilić u zgradi Javnog servisa pojavio sa dva telohranitelja i poslanikom Miroslavom Markićevićem, koji je prema Tijanićevim rečima, prošlog četvrtka ekipi RTS-a koja prati zasedanja Skupštine upućivao direktne pretnje.

Kolegijum RTS-a je odlučio i da privatnom obezbeđenju poslanika zabrani ulazak u zgradu RTS, osim ukoliko za to nemaju dozvolu policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: