Na predsedničkoj fotelji 24 časa

Predsednik opštine Podujevo Obren Anđelković 24 sata sedi na svakoj stolici u opštinskoj kancelariji, nakon što je novoizabrano rukovodstvo upalo u kancelariju.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 13.04.2010.

12:44

Default images

Primopredaja vlasti još nije obavljena pošto se ova dve grupe međusobno ne priznaju, a sinoć su se i fizički sukobile. Na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine Podujevo, odbornici su izglasali nepoverenje celokupnom rukovodstvu na čelu sa predsednikom opštine Obrenom Anđelkovićem i imenovala novo rukovodstvo sa novim predsednikom Ivicom Markovićem.

Anđelković, međutim, ne priznaje smenjivanje jer smatra da je nezakonito. Prema njegovim rečima, prilikom glasanja uvažen je glas nekadašnjeg odbornika Srpske radikalne stranke kome je aktivirana blanko ostavka pošto je u međuvremenu prešao u opoziciju.

"Oni su na sednici Skupštine opštine falsifikovali jedan glas, prekršili poslovnik i nelegalno su se sami postavili na čelo opštine. Išao sam jutros na kratko kući da se odmorim i da jedem, ali me je zamenio moj zamenik, koji je sedeo na mojoj stolici, dok se ja nisam vratio. Neću dopustiti da bilo ko sedne na moju stolicu i sam sebe proglasi predsednikom", kazao je Anđelković.

Sa druge strane, novoizabrani predsednik opštine Ivica Marković kaže da ni oni neće izlaziti iz prostorija sve dok im se ne preda vlast i dok im Ministarstvo za Kosovo i Metohiju ne odgovori na dopis.

Obe strane poslale su dopise Ministarstvu za Kosovo i Metohiju sa zahtevom da im se obezbedi neometan rad.

Predstavnici obe grupe noć su proveli u kancelariji raspravljajući ko je legalna vlast.

Jutros su na posao došli i ostali funkcioneri, pa su u kancelariji za jednim radnim stolom dva predsednika opštine, dvojica predsednika skupštine, njihovi zamenici i članovi opštinskog veća obe garniture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: