Obradović: Neće biti izbora

Milion potpisa koje je sakupila opozicija neće dovesti do vanrednih parlamentarnih izbora jer je Vlada Srbije stabilna, ocenjuje Žarko Obradović.

Izvor: Beta

Utorak, 13.04.2010.

00:11

Default images

Ministar prosvete i zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije u intervjuu za "Večernje novosti" kaže da će Vlada Srbije opstati do kraja mandata i dodaje da, iako opozicija najavljuje proteste širom zemlje, ne postoji opasnost od "novog petog oktobra".

"Objektivno smo suočeni sa velikom ekonomskom krizom koja nije postojala pre formiranja Vlade. Ona drma ceo svet i vrlo je malo zemalja koje su iz nje izašle neoštećene. Zato mislim da raspisivanje izbora ne bi poboljšalo ekonomsku situaciju. Štaviše, bilo bi gore, jer bismo imali vakuum od pola godine do devet meseci u kojem bi država praktično bila paralisana", rekao je on.

Obradović je rekao da su odnosi u Vladi Srbije dobri i da ne vidi razlog da se iko u Vladi žali na svoj položaj.

"U Vladi smo svi ravnopravni i odnosi su dobri. Ako neko u Vladi smatra da mu postojeći okvir rada ne odgovara, onda bi bilo korektno da to kaže svima nama", rekao je on komentarišući izjavu lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića da članovi te partije u vlasti treba da "talasaju".

On je, takođe, negirao da postoji sukob između predsednika SPS-a Ivice Dačića i funkcionera i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića oko izgradnje Koridora 10 i ocenio da je koalicija socijalista sa Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije stabilna.

"Kada dođe vreme izbora razgovaraćemo o daljim strategijama. U međuvremenu ćemo imati kongres i spremaćemo se na najbolji način za iskušenja koja nas očekuju", rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: