Najbolja ponuda za Koridor 10

Konzorcijum koji čine Preduzeće za puteve Beograd, Putevi Užice, Planum i Borovica je dao najbolju ponudu za nastavak izgradnje autuputa na Koridoru 10.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2010.

20:30

Default images

Najbolja ponuda na tenderu za izgradnju severnog kraka autoputa Horgoš - Novi Sad iznosi oko deset milijardi dinara, a rok izgradnje 110 kilometara puta je devet meseci. Rok plaćanja je 30 meseci. Drugu ponudu je dostavila hrvatska "Hidroelektrogradnja", koja je bila veća za milijardu i po dinara, a rok izgradnje duži za pet meseci od prvoplasiranog na tenderu.

Treća ponuda je bila od slovenačkog "Primorja", takođe sa većom cenom i rokom izgradnje od 300 dana više od prvoplasiranog na tenderu.

Tenderska komisija zvanične podatke izneće sutra.

Kako saznajemo u Ministarstvu za infrastrukturu, izgradnja bi trebalo da počne za manje od mesec dana.

U Ministarstvo kažu da je ponuda srpskog konzorcijuma ocenjena sa sto poena dok je hrvatsko-srpski konzorcijum dobio 79,85 poena, a slovenačko "Primorje" 64,18 bodova.

Više o svemu što je prethodilo današnjem tenderu, o ranijim neuspešnim tenderima, zakasneloj dokumentaciji i probijanju obećanih rokova u izgradnji Koridora 10, možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: