Zakazano suđenje za ubistvo Tatona

Početak suđenja petnaestorici huligana optuženih za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona je zakazan za 21. april pred Višim sudom u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2010.

14:32

Default images

Izuzev Đorđa Prelića i Dejana Puzigaće kojima će se zbog bekstva, najverovatnije suditi u odsustvu, svi ostali optuženi su u pritvoru. Tokom suđenja se očekuje i svedočenje zaštićenih svedoka, koji su saslušani u istrazi, ali se njihov identitet iz razloga bezbednosti neće saopštavati, a javnost će biti isključena sa glavnog pretresa.

Zbog krivičnog dela teško ubistvo sudiće se Preliću, Puzigaći, zatim Ljubomiru Markoviću zvanom Kića, Ivanu Grkoviću, Jovanu Karbiću, Draganu Tomasoviću zvanom Gagi, Milanu Vujoviću, Branimiru Četniku, Vladanu Suvajcu zvanom Suvi, Stefanu Veličkoviću zvanom Veleč, Milanu Tarlaću zvanom Taki, Bojanu Matijeviću, Stepi Petroviću i Dejanu Stankoviću zvanom Džekson.

Optužnica ih tereti da su kao saizvršioci počinili krivično delo teško ubistvo, jer su 17. septembra u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili francuskog državljanina Tatona.

Okrivljeni Vladimir Bošković optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

Taton je brutalno pretučen pred fudbalsku utakmicu Partizan -Tuluz, a desetak dana kasnije u bolnici u Beogradu preminuo je od posledica povreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: