Ministarka obišla radove na mostu

Ministarka za NIP Verica Kalanović je izjavila da je izgradnja novog mosta preko reke Lim u Prijepolju važna investicija za tu ekonomski nerazvijenu opštinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2010.

09:41

Default images

Kalanovićeva je obilazeći radove rekla da je iz Nacionalnog investicionog plana odobreno sto miliona dinara za finansiranje radova, a ostatak od pet miliona dinara je obezbeđen u budžetu opštine Prijepolje.

"Novi most će povezati stari i novi deo grada i doprineti znatnijem rasterećenju visećeg mosta starog oko šest decenija koji je sada najkraća pešačka veza centra Prijepolja sa drugom obalom Lima", rekla je ona.

Ona je rekla da veliki broj ljudi, posebno srednjoškolaca, svakodnevno koristi viseći most koji je u lošem stanju i nije bezbedan za nekoliko hiljada pešaka, koliko dnevno njime prelazi.

Ministarka je sugerisala da se lokalnim sredstvima finansiraju neophodne pripreme za izgradnju saobraćajnice kojom bi novi most bio povezan sa magistralnim putevima, koji preko Bijelog Polja povezuju Srbiju i Crnu Goru.

"Iako je ugovorom predviđeno 350 kalendarskih dana za završetak novog mosta, radovi dobro napreduju i moguće je da oni budu završeni do kraja tekuće građevinske sezone", rekao je direktor Puteva iz Užica Zoran Bojović.

Radovi na novom mostu počeli su krajem marta. Most je dug 99 metara i imaće dve kolovozne trake od po tri i po metra širine i pešačke staze.

Ministarka za NIP Verica Kalanović je posetila i mesnu zajednicu Velika Župa i obećala finansijsku pomoć za završetak radova na putu do škole u tom prigradskom naselju.

Ministarka Kalanović sa saradnicima posetiće i opštinu Nova Varoš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: