Automobil-bomba u Severnoj Irskoj

Automobil-bomba eksplodirao je noćas u blizini kasarne britanske vojske u mestu Holivud, okrug Daun, u Severnoj Irskoj.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.04.2010.

09:15

Default images

Eksplozivna naprava se nalazila u otetom taksiju, prenela je agencija Rojters saopštenje policije. "Taksista je izleteo iz vozila vičući: „Bomba, bomba“... Počeli smo evakuaciju oblasti kada je eksplodiralo...", izjavila je neimenovana portparolka policije. Dodala je da za sada nema izveštaja o povređenima, niti je bilo ko preuzeo odgovornost za napad na kasarnu.

Do eksplozije, koja se dogodila pola sata popsle ponoći po lokalnom vrmenu (01.24 po srednjeevropskom), dolazi u vreme odvijanja poslednje faze mirovnog procesa za Severnu Irsku - prenosa vlasti iz Londona u Belfast i današnjeg glasanja o novom ministru pravde za taj deo Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

Politički analitičari su predviđali da bi moglo da dođe do nemira, budući da republikanski disidenti, koji ne veruju u mirovni proces, nastavljaju kampanju za ujedinjenu Irsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: