"Deklaracija ne menja odnose sa RS"

Predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da usvajanje Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici nije poremetilo specijalne veze Srbije i Republike Srpske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2010.

00:33

Default images

"Nema govora o trajnom uticaju na odnose predstavnika Srbije i RS. Naše specijalne veze nastavljamo da produbljujemo i vrlo brzo ćemo imati sednicu našeg zajedničkog odbora koji je nadležan da implementira sporazume i radi na produbljivanju veza", izjavio je Tadić u Laktašima.

Predsednik Srbije je, međutim istakao, da ima razumevanja i za neodobravanje poteza Skupštine Srbije koje dolazi iz Republike Srpske, ali i podvukao da je taj potez nesumnjivo koristan za srpski narod.

"Egzistencija ljudi koji su ovde preživeli teške devedesete godine jeste definisana užasima, tragičnim razaranjima i žrtvama koje su bile i na srpskoj strani. S druge strane uloga predsednika Srbije i srpskog parlamenta jeste da donose odluke deklaracije ili političke akte koji sagledavaju širu sliku", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: