Blokirana skupština u Kraljevu

Skupština Kraljeva ušla je u blokadu, jer ni na današnjem odloženom početku 23. sednice nije bilo kvoruma.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2010.

16:33

Default images

Koaliciji Srpske radikalne stranke, Pokreta za Kraljevo, DSS-a i Nove Srbije, koja je 23. marta formirala parlamentarnu većinu s 37 odbornika i na prethodnom zasedanju preuzela rukovođenje Skupštinom, juče su nedostajala dva, a danas tri odbornika za kvorum.

Šef Odborničke grupe DSS-a Vladimir Bogavac je rekao da su "tri odbornika radikala, jedan Nove Srbije i jedan DSS-a, izneverili građane koji su glasali za ove stranke", precizirajući da je odbornica DSS-a Biljana Knežević, koja se juče i danas nije pojavila u parlamentu, u međuvremenu i-mejlom dostavila stranci ostavku na članstvo i na odborničko mesto.

"Mogu da pretpostavim da su vodili nekakve pregovore sa suprotnom stranom, jer sigurno nisu promenili stav iz ideoloških razloga", ocenio je Bogavac.

Ni koalicija "Za evropsku Srbiju" i SPS-PUPS, koje još drže izvršne organe vlasti, nisu uspele da obezbede većinu za današnje održavanje sednice.

Predsednik Skupštine Tomislav Ilić (NS) se nada da će do ponedeljka, za kada je zakazan treći nastavak sednice, obezbediti većinu.

"Mislim da nismo definitivno izgubili šansu da preuzmemo vlast“, kaže Ilić i negira glasine da NS pregovara sa suprotnom stranom.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Ljubiša Simović iz DS-a kaže da u poslednja 24 časa koalicije Za evropsku Srbiju i SPS-PUPS nisu ni pokušavale da prikupe većinu, ali da će se narednih dana pregovarati.

"Da bismo nastavili započete projekte u gradu, spremni smo za pregovore sa svima, osim sa Pokretom za Kraljevo koji je napustio koaliciju sa nama i pokazao potpunu neozbiljnost“.

Od lokalnih izbora maja 2008. godine u Kraljevu je u toku treća promena vlasti, pošto je mandate osvojilo pet političkih grupacija: ZES 26, SRS 18, DSS-NS 16, Pokret za Kraljevo 6 i SPS-PUPS 4 mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: