Španija izručuje Vlahovića

Vlada Španije je donela odluku o izručenju Veselina Vlahovića, optuženog za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2010.

16:17

Default images

Međutim, Španija nije navela da li će biti predat vlastima Srbije, Bosne i Hercegovine ili Crne Gore koje su tražile njegovu ekstradiciju. Kabinet premijera Hosea Luisa Rodrigesa Sapatera juče je odobrio zahtev za izručenje Vlahovića, saopšteno je na sajtu Vlade u Madridu, prenela je austrijska agencija APA.

Srbija traži izručenje Vlahovića koji je u Srbiji pravosnažno osuđen pred Okružnim sudom u Novom Sadu na sedam godina zatvora zbog ubistva 2001.

Izručenje Vlahovića, rođenog 1969. godine u Podgorici, traže i Bosna i Hercegovina, gde je optužen za ratni zločin protiv civila tokom rata u BiH, kao i Crna Gora, jer je 2001. pobegao iz zatvora u Spužu, u kome je izdržavao zatvorsku kaznu zbog nasilja i razbojništva.

Vlahović je u BiH optužen za ubistva preko stotinu žena i dece, kao i za silovanja i zlostavljanja muslimana u sarajevskom naselju Grbavici.

On je uhapšen početkom marta, u blizini svog stana, u Altei, na istoku Španije.

Povod za istragu španskih organa bila je serija nasilnih provala, u kojem je učestvovala kriminalna grupa kojoj pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: