Ren: Evro će preživeti iskušenja

EU i evro će preživeti teška iskušenja pred koja ih je stavila grčka dužnička kriza, izjavio je evropski komesar za ekonomska pitanja Oli Ren za finski list.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2010.

13:48

Default images

"Taj test će biti položen i mi ćemo izvući pouku iz onoga što se desilo", rekao je Ren u intervjuu koji je objavljen danas. "Evro je bio i biće uspešna priča", dodao je on.

"Donosioci odluka moraju delovati odgovorno sa ciljem da spreče bilo kakvo prenošenje 'šumskog požara' iz Grčke. Evropski kreatori politike su se već obavezali na to i mehanizmi podrške su spremni za slučaj da budu neophodni", ukazao je Ren, a preneo Rojters.

Ren je ukazao na to da će uskoro biti objavljeni novi predlozi za povećanje ekonomske koordinacije članica zone evra i jače nadgledanje njihovih budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: