UNS poziva na pomen Ćuruviji

Udruženje novinara Srbije u nedelju će na mestu ubistva Slavka Ćuruvije u Svetogorskoj ulici u Beogradu upaliti sveću i položiti venac, saopštilo je udruženje.

Izvor: Beta

Subota, 10.04.2010.

12:33

Default images

Kako se navodi, predstavnici UNS-a će na mestu ubistva Ćuruvije biti u 12 sati. Dodaje se da je prošlo 11 godina od ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" i da istraga, uprkos brojnim i javno datim obećanjima, nije dala rezultate. UNS će, stoga, ponovo pozvati državne organe da ispune obećanje i "konačno otkriju ko stoji iza ubistva" Ćuruvije.

Godišnjicu ubistva Ćuruvije obeležiće i Nezavisno udruženje novinara Srbije koje je juče pozvalo sve kolege i građane da u nedelju u 12 sati, u Svetogorskoj 35, dođu na pomen ubijenom novinaru.

U Ćuruviju je na Uskrs 1999. godine s leđa ispaljeno 17 metaka.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je izjavio pre nekoliko dana da postoji određeni pomak u pretkrivičnom postupku za ubistvo Ćuruvije i da je obezbeđen veliki broj dokaza, ali da to još nije dovoljno za pokretanje istrage.

"Bilo bi neozbiljno da licitiram sa rokom u kojem će istraga biti pokrenuta, ali možete biti uvereni da će to biti učinjeno onog momenta kada identitet počinilaca bude otkriven", rekao je Radisavljević za "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: