Mladić se razneo u otetom taksiju

25-godišnji Jovan Kostić, koji je sinoć aktivirao bombu kašikaru u Zaplanjskoj ulici u Beogradu u otetom taksiju, preminuo je u Urgentnom centru.

Izvor: B92

Subota, 10.04.2010.

00:26

Default images

Posle policijske potere od Sava centra do Zaplanjske ulice, iz taksija je pucao na interventnu jedinicu koja mu je uzvratila paljbu, da bi na kraju izvršio samoubistvo. Taksista koji je vozio automobil neposredno pre eksplozije izašao je iz vozila.

Drama na beogradskim ulicama počela je oko 22 sata, tako što je otmičar Jovan Kostić, kod Sava centra pokušao prvo da zaustavi vozilo Pink taksija. Kada je taksista primetio da Kostić ima pištolj, on se nije zaustavio.

Odmah pored je bio vozač Nacionalnog taksija kojem je napadač uz pretnju pištoljem naredio da vozi po Beogradu.

Simo Perenčević je bio prinuđen da vozi 45 minuta čoveka sa pištoljem. Kako kaže, tokom vožnje oni su komunicirali, čak je bio i nateran da drži otkočenu bombu.

Perenčević objašnjava da u svom taksiju ima uređaj za praćenje, odnosno panik taster, kojim je javio centrali Nacionalnog taksija da je u opasnosti, posle čega je dojavljeno Interventnoj jednici MUP-a gde se nalaze otmičar i taksista.

I posle eksplozije, drama u Zaplanjskoj nije prestala. Lekari hitne pomoći primetili su da otmičar na sebi ima još eksploziva.

25-godišnji Jovan Kostić posle eksplozije davao je znake života, ali je u Urgentnom centru podlegao povredama. Za sada nije poznato zašto je nosio bombu i eksploziv oko struka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: