Rebrači jednomesečni pritvor

Viši sud u Beogradu sinoć odredio pritvor do mesec dana Katarini Rebrači (37) i trima njenim saradnicama.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.04.2010.

00:05

Default images

Sud je pokrenuo istragu protiv njih zbog sumnje da su za poslednje četiri godine protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, sa računa Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" namenjenog prevenciji raka dojke.

Osim Rebrače, pritvor je određen njenoj majci Sandrini Bogunović (60) kao odgovornom licu agencije "Centar za kreativno domaćinstvo", predstavnici agencije "Top imidž" Mirjani Hristić (52) i Slađani Mironiji (46), izjavila je portparolka suda Dušica Ristić.

Osumnjičenoj Tatjani Babac (38), kanadskoj državljanki, nije određen pritvor, ali joj je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta i oduzimanje putne isprave, dodala je Ristićeva.

Istražni sudija je posle saslušanja odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogle da utiču na svedoke u toku istrage, kazala je Ristićeva.

Istraga će protiv njih biti sprovedena zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotrebe službenog položaja, dodala je ona.

One se sumnjiče da su od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu od 37 miliona dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Rebrača je Fond osnovala u maju 2006. godine, a njegove aktivnosti su započete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije. Osnovni cilj osnivanja Fonda je borba protiv raka dojke u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: