“SPO za stvarnu regionalizaciju“

Lider SPO Vuk Drašković poručio je da ta stanka traži stvarnu regionalizaciju države i povraćaj, kako je rekao, otete imovine opštinama i gradovima u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2010.

17:56

Default images

"Tražimo stvarnu regionalizaciju, a ne statističku, koja je podvala i velika prevara da bi centralne beogradske stranke i fondovi mogli da dolaze do velikih sredstava, koje na ime razvoja Srbije, južno od Bubanj potoka, treba da dobijemo od EU", rekao je Drašković u Aranđelovcu, posle predaje izborne liste te stranke za predstojeće izbore u tom gradu.

On je naglasio da je SPO "obavezan da pozove Srbiju da demontira ekonomske i političke Bastilje u Beogradu i da razvlasti beogradske paše i subaše, koji su zapravo od Srbije napravili svojevrsne taoce centralnih beogradskih kancelarija".

Drašković je dodao i da je obaveza SPO-a da svim snagama "uzbuni Srbiju" u cilju zaustavljanja "pogubnog procesa ubijanja države južno od Beograda".

Lider SPO-a je kazao da je obaveza te stranke i da brani seljake, radnike i sirotinju, navodeći da zahteva da se "ponište sve kriminalne privatizacije, da se tajkuni odgovarajuće oporezuju, a smanje porezi poštenom svetu".

Prema njegovim rečima, Srbija izvan Beograda mora da živi i da se razvija i zato će osnovni moto SPO-a na izborima u Aranđelovcu biti "Hoćemo svoje", odnosno zahtev da se gradu vrati ono što mu je oteto.

Lider SPO-a je podsetio da je za tu stranku u prošlosti u tom gradu glasalo 7 000 građana i rekao da, ukoliko bi sada i polovina od tog broja dala svoj glas za SPO, ta stranka bi mogla da bude najveće iznenađenje predstojećih izbora.

Kandidat te stranke za gradonačelnika i nosilac liste Radovan Anić rekao je da se SPO posle 20 godina postojanja polako vraća na stare staze i dodao da se nada će tako biti i sa Srbijom.

Anić je rekao da SPO u predizbornoj kampanji neće obećavati "med i mleko", već realne ciljeve.

Izbori u Aranđelovcu su zakazani za 25. april.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: