"Nismo donirali Rebračinom fondu"

Beogradska opština Stari grad negirala je da je bila donator za Dobrotvorni fond "Katarina Rebrača".

Izvor: B92

Petak, 09.04.2010.

15:00

Default images

Navodi se da je opština direktno Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije uplatila pet miliona dinara za renoviranje prvog sprata Instituta. "Opština nikad nije uplatila finansijska sredstva na račun Fonda 'Katarina Rebrača'", kaže se u saopštenju opštinske uprave.

Navodi se da je Institutu za onkologiju i radiologiju, pored pet miliona dinara 2007. godine, opština Stari grad uputila i donaciju od milion dinara za kupovinu opreme za doziometriju.

Osim toga, opština je učestvovala i u kupovini prvog pokretnog digitalnog mamografa u Srbiji, u akciji koju je pokrenula Fondacija B92, u saradnji sa Institutom za onkologiju, Ministarstvom zdravlja i Republičkim zavodom za zdravstvenu zaštitu.

Sredstva u vrednosti od milion dinara uplaćena su direktno na račun Fondacije B92, piše u saopštenju.

Opština Stari grad istakla je da je Katarina Rebrača 5. marta ove godine zatražila da joj se odobre sredstva u iznosu od 200.000 dinara za organizaciju "Ženskog bazara zdravlja", ali je taj zahtev odbijen zbog nepotpune dokumentacije.

"Bez obzira na ovo, opština Stari grad ostaje otvorena za saradnju s raznim fondovima i humanitarnim organizacijama koje imaju za cilj pružanje humanitarne pomoći, ali uz striktno poštovanje jasno propisanih uslova opštine za dodelu finansijske pomoći", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: