Stranke se bore za glasove birača

Iako su lokalni izbori u Aranđelovcu zakazani za 25.april predizborna kampanja u tom gradu se toliko zahuktala da se stiče utisak da su izbori već ovog vikenda.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2010.

10:08

Default images

Aktivisti svih stranaka rade punom parom, ne štedi se na plakatima, bilbordima, i lifletima koji se dele građanima, ali ni na alternativnim načinima političke promocije. Za sada je izborne liste podnelo devet stranaka i koalicija, a očekuje se da će na glasačkom listiću za dve nedelje biti bar još nekoliko.

Aktivisti Demokratske stranke naoružali su se jakim ozvučenjem i dobrom muzikom kako bi privukli potencijalne birače na svoj štand, dok su par metara dalje busiju zauzeli Naprednjaci sa plakatima i lifletima koji ukazuju na loš rad političkih protivnika.

U centru Aranđelovca gotovo da nema ni jednog jedinog mesta za lepljenje plakata. Nema ni dovoljno bilborda, pa pojedine stranke poput Nove Srbije svoj bilbord šetaju na kamiončiću kroz grad.

Plakati manjih stranaka ne mogu doći do izražaja zbog finansijski jačih oponenata.

Na izbore izlaze i LDP, DSS, Koalicija SPS –PUPS-Jedinstvena Srbija, Nova Srbija u koaliciji sa organizacijom "Naši", a radikale će na izbornoj listi predvoditi Radosav Švabić, bivši predsednik opštine, protiv koga se već 10 meseci vodi istraga zbog navodne pronevere pola miliona evra.

A građani se nadaju boljem posle izbora.

Čiji politički program ili propagandna taktika je dala najbolje rezulate znaće se već 26.aprila, a do tada stranke u Aranđelovcu će pucati iz svih političkih oružja koja su im na raspolaganju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: