Ahmadinedžad: Neću da molim

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je izjavio da neće moliti one koji se protive nuklearnom programu njegove zemlje da bi se izbegle sankcije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.04.2010.

20:20

Default images

"Mi ne pozdravljamo ideju pretnji ili sankcija i one koji nam prete sankcijama nikada nećemo preklinjati da bi sprečili te sankcije", rekao je Ahmadinedžad, javila je iranska novinska agencija IRNA. Iran će pokušati da "iskoristi sankcije, a ne da promeni svoj stav kako bi ih izbegao", naveo je Ahmadinedžad.

Ahmadinedžad je ovo izjavio dok su u Pragu predsednici Rusije i SAD, Dmitrij Medvedev i Barak Obama, saopštili da su nove sankcije možda neophodne da bi se izvršio pritisak na Iran da se odrekne nuklearnih ambicija, preneo je Rojters.

Zapad sumnjiči Iran da koristi svoj civilni nuklearni program za pravljenje nuklearnog oružja, što Teheran negira, ističući da mu je nuklearna energija potrebna za proizvodnju struje i za veći izvoz nafte i gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: