Obustavljeni letovi iz baze NATO-a

Poleti aviona iz NATO baze Manas u Kirgistanu, koji su podrška operaciji alijanse u Avganistanu, obustavljeni su i neke letelice prebačene na drugu lokaciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2010.

11:27

Default images

Prema izjavi portparola NATO-a u Kabulu potpukovnika Teda Šoltisa, obustava letova neće značajno uticati na operaciju u Avgnistanu, prenela je agencija Rojters. Nije saopšteno mesto na koje su prebačene neke letelice iz baze u Manasu. NATO je preduzeo ovu meru, kako je objašnjeno, zbog političke situacije u Kirgistanu.

U Kirgistanu je danas nova vlast preuzela kontrolu nad gotovo čitavom zemljom i raspustila parlament, nakon što je najmanje 68 osoba poginulo, i više od 400 povređeno u protestima, a kirgiski predsednik Kurbanbek Bakijev bio prisiljen da napusti prestonicu, prenele su agencije.

Baza NATO-a u Manasu je bila važna logistička podrška operaciji u Avganistanu. Korišćena je za transport vojnika i raznih potrebština, a posebno je bila angažovana ove godine, jer se očekuje dolazak dodatnih 30.000 američkih vojnika u Avganistan, prema decembarskoj odluci američkog predsednika Baraka Obame.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: