"Nibens" dao najpovoljniju ponudu

Domaći konzorcijum sa Preduzećem za puteve „Beograd“na čelu je dao najpovoljniju ponudu u pregovaračkom postupku za izgradnju autoputa Horgoš-Novi Sad.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

15:28

Default images

Osim domaćeg konzorcijuma ponudu je dalo još i "Primorje" iz Slovenije, dok "Hidroelektroniskogradnja" iz Hrvatske nije dala novu ponudu. Pregovarački postupak se nastavlja danas po podne, kažu u "Nibens grupi" u čijem je sastavu lider domaćeg konzorcijuma Preduzeće za puteve „Beograd“.

Na tenderu koji je održan polovinom februara kroz otvoreni postupak Konzorcijum domaćih firmi ponudio je najnižu cenu od 9,97 milijardi dinara i najkraći rok za izgradnju (devet meseci), ali je u ponudi navedeno da će se ta cena naknadno uskladiti sa inflacijom

Hrvatska "Hidroelektroniskogradnja" ponudila je izgradnju te deonice za 11,55 milijardi dinara, a slovenačko "Primorje" za 13,47 milijardi dinara.

Izgradnja 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš-Novi Sad kao i deonicu između Kelebije i Subotice.

Prema ugovoru, izgradnja ovih deonica trebalo je da počne u martu ove godine, a prema uslovima tendera trajaće maksimalno 22 meseca.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je ranije izjavio Tanjugu da "nijedna ponuda nije bila sasvim do kraja dobra", što je bio razlog da se poništi otvoreni postupak i pređe na pregovarački postupak.

Završetkom izgradnje novog mosta kod Beške i obilaznice oko Novog Sada kompletna deonica Beograd - Novi Sad će biti završena do polovine 2011. godine, najavio je Mrkonjić.

Ministar je izrazio nadu da će na izgradnji severnog kraka Koridora 10 biti angažovana domaća preduzeća, koja su prošle godine uradila ukupno 50 kilometara poluautoputa - 20 kilometara na jugu, 20 na severu i 10 kilometara na obilaznici oko Beograda.

"Tu su stekla potrebna iskustva da bi mogli da rade sada zajedno na severu, dakle radiće više od 20.000 naših radnika iz tih preduzeća, a da ne govorim o ostaloj infrastrukturi koja će biti pored toga", naveo je ministar i dodao da ukupna vrednost na izgradnji 110 kilometara te saobraćajnice iznosi oko 10 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: