Protest zbog presude “Čačanskim“

NUNS, NDNV i Lokal Pres protestuju zbog presude kojom je novinaru Stojanu Markoviću naloženo da plati 180 000 dinara lideru Nove Srbije Velimiru Iliću.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

14:38

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Asocijacija lokalnih nezavisnih medija Lokal Pres protestuju zbog presude Višeg suda u Čačku, kojom je osuđen urednik "Čačanskih novina" Stojan Marković po tužbi lidera Nove Srbije Velimira Ilića.

Čačanski sud je odlučio da je Marković obavezan da plati Velimiru Iliću 180 000 dinara zbog navodne povrede časti i ugleda, u tekstovima "Zanemoćali mandarin" i "Dolazi vreme za polaganje računa".

Zabrinuti smo jer je sud procenio da su Iliću povređeni čast i ugled u tekstu koji je po svojoj formi humoreska, kaže se u zajedničkom saopštenju.

Podsećamo sud da u članu 9. Zakona o javnom informisanju piše da su nosiocima državnih i političkih funkcija ograničena prava na zaštitu privatnosti ako je informacija važna za javnost, navode novinarska udruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: