Demonstranti nakratko u parlamentu

Demonstranti na Tajlandu upali su u zgradu parlamenta. Poslanici počeli da beže preskačući zidove, a oni koji su ostali zarobljeni evakuisani su helikopterom.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 07.04.2010.

09:59

Default images

Demonstranti, "crvenokošuljaši", srušili su kamionom ogradu oko parlamenta i požurili na drugi sprat zdanja, dok su zamenik premijera Sadep Taugsuban i poslanici još bili unutra. Međutim, demonstranti koji su prekinuli sednicu parlamenta, povukli su se iz zgrade na zahtev opozicionih poslanika.

Vladina agencija za bezbednost KAPO poslala je helikopter da izvuče zarobljene poslanike. Lokalna televizija IN prenela je i da je Sadep bio među evakuisanim zvaničnicima.

"Crvenokošuljaši", pristalice bivšeg premijera Taksina Šinavatre, koji je sa vlasti zbačen u puču 2006. godine, utaboreni su u Bangkoku od 12. marta i najavili su nastavak protesta sve dok premijer Abhisit Vedžadživa ne raspusti parlament i ne sazove nove izbore.

Oni faktički vladaju Bangkokom od juče, kada policija i vojska nisu uspele da ih spreče da izvedu "trijumfalni motorizovani protest" kroz centar Bangkoka.

Tajlandski premijer Abhisit Vedžađiva proglasio je vanredno stanje u oblasti tajlandske prestonce Bangkoka kako bi snagama bezbednosti dao veća ovlšćenja da povrate kontrolu i spreče širenje demonstracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: