Uhvaćen desetogodišnji bombaš

Iračka policija uhapsila je i u poslednjem trenutku sprečila jednog desetogodišnjeg dečaka, koga je regrutovala Al Kaida, da izvede samoubilački napad.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

20:25

Default images

Dečaka je već ranije koristila mreža Al Kaide da postavlja bombe, rekao je kapetan Anas Al Išavi agenciji Frans pres. On je rekao da je dečak nestao pre četiri dana iz porodične kuće u mestu Amarijat al Faludža, na oko 35 kilometara zapadno od Bagdada.

"Trojica ljudi u kamionetu su ga dovezli do izolovanog sela Šister (75 kilometara zapadno od Bagdada) da ga pripreme za samoubilačku misiju", dodao je on.

Stavili su mu prsluk sa eksplozivom, obukli ga u mušku nošnju i sporednim putevima ga dovezli rano jutros blizu policijskog kontrolnog punkta na ulazu u Amarijat al Faludžu, i rekli mu da aktivira eksploziv kada bude velika gužva.

"Kako je priznao, on je sledio direktive i kad je video puno sveta prišao je punktu ali mu je jedan policajac uzviknuo da se udalji. Dečaka je uhvatila panika i pokušao je da pobegne ali su ga uhvatili. Na njemu smo našli prsluk s eksplozivom", rekao je kapetan.

Dečak je potom dao informacije o vozilu koje su koristili članovi Al Kaide i uhapšena su tri muškarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: