Rio: U poplavama poginule 104 osobe

U najobilnijim kišama koje su ikada padale u Rio de Žaneiru poginule su 104 osobe. Proglašena trodnevna žalost.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

08:44

Default images

Guverner brazilske savezne države Rio de Žaneiro Seržio Kabral Filjo proglasio je trodnevnu žalost za žrtvama nezapamćenih poplava i odrona zemljišta, u kojima su do sada stradale 104 osobe, javili su zapadni mediji. Britanska medijska BBC podseća da su vlasti u celoj državi proglasile stanje elementarne nepogode i da su sve škole u gradu Rio de Žaneiru već drugi dan zatvorene.

Vatrogasna služba, čiji spasilački timovi tragaju za velikim brojem nestalih, saopštila je da je 39 osoba stradalo u samom gradu, dok su ostale žrtve poplava i klizišta pronađene u predgrađima i susednim gradovima.

Rojters navodi da je gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paes danas izjavio da se situacija na putevima popravlja i da je bolja nego juče.

Paes je pozvao stanovnike sirotinjskih naselja na brdima oko grada, čijim kućama preti opasnost od rušenja zbog odrona zemljišta, da napuste svoje domove.

Do sada je kuće bilo prinuđeno da napusti oko 1 600 ljudi, dok potencijalna klizišta zbog obilnih padavina ugrožavaju najmanje 10 000 kuća.

Prema prognozama državne meteorološke službe, kiša će nastaviti da pada do subote, iako su danas padavine bile slabijeg intenziteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: