Sudar kamiona zaustavio saobraćaj

Težak sudar dva kamiona na Obrenovačkom putu izazvao višečasovni zastoj. Nema povređenih.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2010.

17:15

Default images

Na Obrenovačkom putu oko 13 časova dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povređenih. Uviđaj je u toku, a zvaničnih informacija o direktnom sudaru kamiona i šlepera nema. Više od dva sata saobraćaj na jednom od najprometnijih puteva u Beogradu u potpunosti je bio blokiran.

Stravičan prizor na Obrenovačkom putu - potpuno uništena kabina vozača šlepera koji se preprečio i blokirao saobraćaj u oba smera. Po rečima očevidaca sve se odigralo za par sekundi. Oni su za B92 ispričali da je kamin stajao na putu, kada je vozač šlepera udario u njega.

“Ja sam vozio iza, ja nisam dobro ni video, zato što je šleper bio ispred mene. Video sam da kamion leti po putu, da se već desilo nešto, i da počinje da beži po putu. Onda sam stao i video da je vozač unutra i onda smo pritrčali, ljudi koji su bili još tu sa mnom, pritrčali i izvadili vozača”, kaže jedan od svedoka nesreće koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

U Srbiji prosečno svake godine pogine oko 1 500 ljudi. Na sreću, u ovoj teškoj saobraćjanoj nesreći nije bilo žrtava, samo je vozač šlepera zadobio lake telesne povrede.

Ubrzo po dolasku ekipe Hitne pomoći stigli su i vatrogasci. Njihov dolazak bio je neophodan da bi se izbegla još veća tragedija.

Naime, u sudaru se probušio rezervoar šlepera i nafta je počela da curi. Zbog toga su vatrogasci i policija zabranili građanima da se približavaju šleperu. Saobraćaj u oba smera satima je bio zaustavljen.

Vozači koji su se kretali iz Beograda ostali su zarobljeni na putu. Oni nisu mogli da se vrate iz pravca iz kojeg su došli, pa su napravili kolonu dugu skoro dva kilometra.

Saobraćajna policija kod Ade Ciganlije zaustavila je saobraćaj ka Obrenovcu i počela da usmerava vozače na altrentivni put preko beogradskih naselja Žarkovo i Čukarička padina. Međutim , i na tom isključenju nastao je saobraćajni kolaps.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: