Uvredljivi grafiti u Subotici

Na zgradi u kojoj su prostorije Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine u Subotici, osvanuo grafit "Marš iz Srbije!".

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.04.2010.

20:33

Default images

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić ocenio je ispšisvanje grafita kao bezumni akt primitivnih pojedinaca, koji ne odražavaju mišljenje građana Subotice.

"Uveren sam da je ovaj šovinistički napis delo primitivnih pojedinaca, koji ne odražavaju mišljenje građana Subotice. Srbija i Subotica u 21. veku jesu i biće siguran dom svim njenim građanima, bez obzira na veru, nacionalnost i druge različitosti", istakao je gradonačelnik u saopštenju.

Ubeđen sam, naveo je Vučinić, da nas negovanje tih razlika neraskidivo spaja i da se to ne može ni jednim incidentom poremetiti.

"Naprotiv, ovakav bezumni akt će nas još više učvrstiti i ujediniti u misiji da sačuvamo multietničnost i multikulturalnost kao najveće vrednosti naše sredine", istakao je gradonačelnik Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: