Povređen u eksploziji u Vitini

U eksploziji do koje je došlo protekle noći u jednom školskom dvorištu u Kosovskoj Vitini povređena je jedna osoba, kažu u Kosovskoj policiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.04.2010.

15:17

Default images

Regionalni portparol KPS Ismet Hašani izjavio je Tanjugu da se eksplozija dogodila u 1.25 sati u objektu lovačkog udruženja čije se prostorije nalaze u dvorištu jedne srednje škole u Vitini.

On je naveo da su dvojica čuvara, od kojih je jedan povređen, izjavili da su im četvorica naoružanih napadača naredili da se sklone, nakon čega je došlo do detonacije.

Policija, kako je kazao Hašani, traga za četvoricom napadača, a objekat ispred kojeg je došlo do eksplozije dugo vremena je bio predmet sudskog spora između lokalnih školskih vlasti i predstavnika lovačkog udruzenja.

Predstavnici Euleksa snažno su osudili one koji stoje iza eksplozije u zgradi u Vitini.

"Verujemo da će Kosovska policija sprovesti detaljnu istragu o tom događaju i da će počinioce privesti pred lice pravde, što je pre moguće. Euleks će pažljivo pratiti istragu", navodi se u saopštenju Euleksa.

U saopštenju je navedeno da takve akcije predstavljaju direktan napad na vladavinu prava i da njima nema mesta u bilo kom modernom i civilizovanom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: