Irak: 39 mrtvih u seriji eksplozija

Najmanje pet masivnih bombi pogodilo je danas stambene zgrade širom Bagdada, usmrtivši najmanje 39 osoba i povredivši više od 130.

Izvor: Beta

Utorak, 06.04.2010.

11:35

Default images

Prema rečima portparola gradskog komandnog centra, generala Kasima al-Musavija, napadači su koristili bombe ručne izrade i jedan automobil-bombu. On je kazao da je bilo najmanje sedam eksplozija, dok američka ambasada u Bagdadu tvrdi da je bilo pet eksplozija.

Musavi je za ove napade optužio pripadnike Al Kaide u Iraku i saopštio da je Irak "objavio rat teroristima". On je naveo da su uglavnom pogodjene dvospratnice, ali da je zgrada dignuta u vazduh u centru grada bila petospratnica.

U eksplozijama su razorena tri stambena kompleksa, a najmanje jedan od napada dogodio se u blizini ministarstva kulture, rekao je portparola gradskog komandnog centra.

Eksplozije su se dogodile u kvartovima Šula i Čukok u severozapadnom delu Bagdada, područjima u jugozapadnom delu prestonice i kvartu Alavi, u centru grada.

U tri eksplozije u blizini ambasada Irana, Egipta i Nemačke u nedelju je ubijena 41 osoba, a ranjeno je više od 200 ljudi. U petak su naoružani napadači u selu južno od Bagdada ubili 24 osobe.

Nasilje je intenzivirano posle parlamentarnih izbora 7. maja, nakon kojih nijedna partija nema mogućnost da samostalno formira vladu.

Koalicija "Irakija" Ijada Alavija osvojila je, prema objavljenim rezultatima, dva mesta više u parlamentu od "Pravne države" premijera Nurija al-Malikija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: