Od 15. aprila avionom do Barselone

Španska aviokompanija “Spaner“ (Spanair) uvešće od 15. aprila letove od Beograda do Barselone, najavio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.04.2010.

12:21

Default images

Kako je agecniji Beta rečeno u Direktoratu, “Spaner“ na toj liniji leteće tri puta sedmično - utorkom, četvrtkom i subotom, a od 28. maja uvešće i letove od Beograda do Madrida i to petkom i nedeljom.

U okviru letnjeg reda letenja koji će trajati do 30. oktobra, naveli su, iz Beograda će početi da lete i letonski avioprevoznik “Er Baltik“ (Air Baltic) i mađarska niskotarifna aviokompanija “Viz er“ (Wizzair).

“Er Baltic“ leteće od 5. maja na liniji Beograd-Riga ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, sa poletanjem u 15.30.

Niskotarifni “Viz er“ uvešće letove sa beogradskog aerodroma do nemačkog grada Dortmunda od 12. juna, a od 24. jula i liniju do Londona.

Prema podacima iz reda letenja beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", na obe linije planirana su po tri leta sedmično - utorkom, četvrtkom i subotom.

Nova aviokompanija na beogradskom aeorodromu u ovoj letnjoj sezoni je i danska kompanija “Cimber sterling“, koja je 29. marta uvela liniju Beograd-Kopenhagen.

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije su kazali da je za letove iz Srbije interes pokazala i jedna veoma popularna evropska niskotarifna kompanija, ali nisu želeli da navedu ime te kompanije dok i zvanično ne zatraže dozvolu za letove.

Dozvole za čarter saobraćaj u ovoj sezni dobili su i aviokompanija “Koral blu“ za linije od Beograda do Šarm Šeika i Hurgade u Egiptu, turski “Atlas džet“ za letove do Antalije i Nuvel er za liniju od Beograd do Monastira u Tunisu.

"Očekujemo da će se listi od tridesetak stranih aviokompanija, koje trenutno imaju dozvolu za letove na srpskom tržištu, uskoro pridružiti još. Srbija je jedna od najiteresantnijih tačaka na vazduhoplovnoj mapi Evrope i beleži stalni porast obima saobraćaja", istakli su su Direktoratu civilnog vazudhoplovstva Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: