Čeka se suđenje za napad rotvajlera

Proces protiv vlasnika rotvajlera, koji je pre godinu dana izujedao petogodišnjeg dečaka iz Bora, još uvek nije počeo iako je optužnica podignuta pre 10 meseci.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2010.

00:35

Default images

Suđenje protiv Milana Petkovića, vlasnika rotvajlera, još uvek čeka svoj početak iako je opštinsko tužilaštvo u Boru optužnicu protiv njega podiglo pre 10 meseci. Naime, nijedno ročište po tužbi koja ga tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti do sada nije održano, jer Petković nijednom nije došao na suđenje i pored toga što je bio uredno pozivan.

Milan Petković, čiji je rotvajler je 27. marta prošle godine naočigled mnogobrojnih prolaznika izujedao tada petogodišnjeg Lazara Strainovića, dok se da decom igrao isped zgrade i naneo mu izuzetno teške povrede od kojih se mališan opravljao na Institutu za majku i dete, iako je uredno primao pozive, nije se pojavljivao na suđenjima.

On je sud preko svog advokata uglavnom obaveštavao da je bolestan a jednom je čak dostavio dokumentaciju o tome da je na boničkom lečenju.

Roditelji ovog dečaka, koji su i komšije okrivljenom Petkoviću, tvrde da ga svakodnevno viđaju i da on jednostavno ne želi da dođe na suđenje.

"Rekao je da je morao da bude odsutan zbog bolesti, da mu je pozlilo prethodno veče i da je morao da ostane u bolnici. Međutim, proverili smo i on u bolnici uopšte nije bio. Odemo na prvo suđenje- odloženo, odemo na drugo i to je odloženo, treće isto. Da se mi ne pojavljujemo na suđenju, to bi bio kraj. Ali šta sa njim- da li ja kao majka treba da idem po njega u zlataru i da ga nateram da prisustvuje suđenju?", kaže Ljijana Starinović, majka povređenog dečaka.

Ona kaže da je razočarana u pravosudne organe i da joj nije jasno kako se posle godinu dana ova stvar nije pomerila s mrtve tačke.

U osnovnom sudu u Boru ne spore činjenicu da se Petković nije pojavljivao na zakazanim ročištima iako je uredno primao pozive, ali i da su svi njegovo izozastanci uglavnom bili u skladu sa zakonom.

Ipak ovaj predmet je posle nedavne reforme pravoduđa, a više od šest meseci posle zakazivanja prvog i odloženog ročišta, dodeljen drugom sudiji. Ukoliko, kažu u sudu, policajci ne pronađu i privedu Petkovića na pretres koji je zakazan za 14. april, sud će naložiti da se za njim raspiše poternica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: