Ćuprija:Priznao ubistvo dve devojke

Uhapšeni Toplica Marković priznao je ubistvo dve devojke u Ćupriji. Motiv je navodno neuzvraćena ljubav.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 05.04.2010.

09:00

Default images

Tridesetogodišnji Toplica Marković iz Krušara kod Ćuprije, koji je uhapšen pod sumnjom da je ubio Ivanu Stojković i Biljanu Obradović iz istog sela, priznao je zločin, potvrđeno je večeras u Policijskoj upravi u Jagodini. Motiv ubistva je, kako se nezvanično saznaje, neuzvraćena ljubav.

Toplica Marković priznao je pred istražnim sudijom da je ubio Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) i kako B92 saznaje rekao gde je bacio pištolj kojim je počinio dvostruko ubistvio. Prema rečima optuženog motiv za ubistvo bila je neuzvraćena ljubav.

Marković je bio dugogodišnji poznanik apsolventkinje Stomatološkog fakulteta Ivane Stojković u koju je navodno bio zaljubljen, a preko Fejsbuka se družio i sa njenom najboljom drugaricom maturantkinjom paraćinske gimnazije Biljanom Obradović.

Čak se posle zločina pridružio rodbini u potrazi za nestalim devojkama. Tokom istrage je utvrđeno da je u ranim jutarnjim satima 4. aprila Marković zaustavio dve devojke koje su se kolima vraćale kući.

"Naime, 4. aprila oko 04.00, Stojković Ivana i Obradović Biljana vraćale su se iz grada vozilom marke ‘Honda’, kada ih je u neposrednoj blizini svoje kuće, kuda inače i prolazi put, zaustavio Marković Toplica i seo na zadnje sedište vozila. Potom ih je primorao da se odvezu u mesto Ada, u neposrednoj blizini Morave", objašnjava direktor policije Milorad Veljović.

"Tada je i došlo do verbalnog sukoba Marković Toplice i Stojković Ivane, nakon čega Marković vadi pištolj marke CZ-M70 i sa dva hica puca u glavu Stojković Ivane. Obradović Biljana tada pokušava da pobegne iz vozila, ali Marković puca u pravcu iste i pogađa je u desnu butinu, a potom joj prilazi i ispaljuje hitac u predelu slepoočnice", navodi on.

Marković je pucao iz pištoja svoga oca. Ivana i Biljana biće sahranjene u utorak na groblju u Krušaru, obe u isto vreme, u 14 sati.

Stanovnici Ćuprije u šoku

Predsednik opštine Ćuprija Borivoje Kalaba izjavio je da je "Ćuprija u šoku, građani su zaprepašćeni, radi se o mladoj deci".

"Ne mogu da dođem sebi, ovo je strašno, nemam reči koja bi bila toliko jaka i primerena osudi ovog zlodela", rekao je Kalaba.

Rajko Kozomora, direktor gimnazije u Ćupriji, čiji je đak bila Biljana, izjavio je da je Biljana "bila primeran đak, iz primerne porodice čiji je brat pre nekoliko godina završio ovu gimnaziju".

"Nije bila skolna situacijama od kojih se moglo očekivati ovako nešto, ovo je strašno", rekao je Kozomora.

Kozomora je ocenio da "celo društvo mora da stane iza toga da se uvede red. Ako nam 'kafići' rade po celu noć, ako nam deca budu celu noć van kuće, šta da očekujemo".

"Ako se alkohol prodaje u svakoj prodavnici prehrambenih proizvoda, ako nam duvan stoji iznad kase da ne možete proći, šta reći, samo deklarativno se borimo protiv toga", rekao je Kozomora.

O ovom tragičnom događaju možete čitati i u našoj jučerašnjoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: