Sejdiu u Gračanici

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu posetio je, povodom Uskrsa, srpske porodice u Gračanici i obećao srpskim opštinama na Kosovu podršku kosovskih institucija.

Izvor: B92

Nedelja, 04.04.2010.

15:53

Default images

Zajedno sa Sejdiuom bili su i neki srpski ministri u vladi Kosova kao i predstavnici opštine Gračanica. Obeležavanje Uskrsa je počelo ponoćnim liturgijama u crkvi Svetog Nikole u Prištini i manastiru Visoki Dečani i Gracanica.

Centralno obeležavanje Uskrsa bilo je u manastiru Gračanica gde je liturgiju služio vladika Atanasije administrator raško-prizrenske eparhije. Nakon liturgije vernicima su služena uskršna jaja.

Povodom Uskršnjeg praznika, Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu je posetio jednu srpsku porodicu. Sejdiju je čestitao Uskrs svim pravoslavnim vernicima na Kosovu.

"Uskrs je praznik dobrih poruka za sve ljude, poruka za mir, saradnju i humanizam", rekao je Sejdiu posle posete porodici Maksimović.

Sejdiu je naglasio da "je veoma važno da nova opština Gračanica funkcioniše normalno i da bude u funkciji svih građana".

"Učestvovanje ovdašnjih građana u izbornom procesu je pokazalo njihovu spremnost da sarađuju i da se bave svakodnevnim problemima na Kosovu", rekao je Sejdiu i dodao da "ovaj dan praznika treba da bude novi podsticaj za razvoj, saradnju i rad".

On je ovom prilikom porodici Maksimović poklonio jedan kompjuter i uručio poklone deci ove porodice.

Član predsedništva Skupštine Kosova Slobodan Petrović je rekao da ja ovo jedan motiv više da Srbi ostanu na ovim prostorima.

"Nasa zajednička obaveza da svi građani žive što bolje", ocenio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: