UEFA će razgovarati sa RTS-om

Zvaničnici UEFA najavili razgovore sa RTS-om zbog odluke da ne emitiju direktan prenos Lige šampiona.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2010.

17:59

Default images

Zvaničnici Evropske fudbalske asocijacije najavili su razgovore sa predstavnicima Radio-televizije Srbije o odluci da ne emituje direktan prenos utakmice četvrtfinala Lige šampiona, umesto kojeg je u utorak emitovan prenos sednice Skupštine Srbije. U UEFA nisu želeli da komentarišu informaciju da bi RTS mogla da plati odštetu od milion evra, navodeći da su pitanja kazni i kompenzacija poverljiva informacija.

RTS je saopštila da je odluka o otkazivanju utakmice Lige šampiona doneta na osnovu pisanog zahteva predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović koja danas kaže da parlament nema novca da nadoknadi štetu javnom servisu.

“"Skupština nema taj novac, ali sam uverena da ćemo u komunikaciji sa RTS-om, kako to uvek činimo, rešiti sve probleme", rekla je Đukić-Dejanovićeva.

U Radio televiziji Srbije danas nisu želeli da govore o situaciju u kojoj se našli zbog toga što nije emitovan prenos Lige šampiona, ali je generalni direktor Aleksandar Tijanić ranije izjavio da su nadležni u vlasti obećali da će platiti eventualnu štetu.

RTS bi mogao da plati kaznu i zato što je, kasnije te večeri, emitovao snimak utakmice na šta nema pravo prema potpisanom ugovoru sa UEFA-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: