Polančecu jednomesečni pritvor

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio je pritvor do 30 dana bivšem potpredsedniku hrvatske vlade Damiru Polančecu, kako ne bi uticao na svedoke.

Izvor: FoNet

Sreda, 31.03.2010.

16:08

Default images

Cilj istrage protiv Polančeca je utvrđivanje svih činjenica vezanih za kupovinu deonica Podravke i njenog kreditiranja i poslovnog odnosa s mađarskom naftnom kompanijom MOL i OTP bankom. Večernji list, pozivajući se na visoki izvor iz policije, piše da je Polančec uhapšen zbog ugovora kojim je OTP banka kreditirala deonice Podravke sa 34 miliona evra.

Ugovor se dugo skrivao, a kada je dobijen iz Mađarske, usledila je skandalozna spoznaja da su garancije za kredit bile deonice kompanije INA i da se ugovaralo paralelno s povećanjem upravljačkih prava MOL u hrvatskoj naftnoj kompaniji.

Za taj posao zadužen je bio upravo Polančec, a pravni deo pokrivao je advokat Marković.

Polančec, kao bivši potpredsednik Vlade i ministar ekonomije, najviše je rangirani državni zvaničnik uhapšen u novijoj istoriji Hrvatske.

On je uhapšen u utorak ujutro u svojoj kući u Koprivnici, a posle dana i noći u policijskom pritvoru, oko podneva je priveden istražnom sudiji.

Polančecov advokat Anto Nobilo izjavio je da njegov branjenik "ima energije i želi u bitku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: