Italija traži izručenje Mićunovića

Italijanska policija potvrdila je da će tražiti izručenje srpskog državljanina Duška Mićunovića, uhapšenog 27. marta u Budvi, objavile su podgoričke "Vijesti"

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.03.2010.

12:31

Default images

Italijanska policija potvrdila je da će tražiti izručenje srpskog državljanina Duška Mićunovića, uhapšenog 27. marta u Budvi, objavile su podgoričke "Vijesti". Kancelarija Interpola u Rimu raspisala je međunarodnu poternicu za njim zbog sumnje da je jedan od vođa kriminalne grupe koja se u Italiji tereti za šverc 87 kg kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Italijanska policija potvrdila je da će tražiti izručenje srpskog državljanina Duška Mićunovića, uhapšenog 27. marta u Budvi, objavile su podgoričke "Vijesti".

Kancelarija Interpola u Rimu raspisala je međunarodnu poternicu za Mićunovićem zbog sumnje da je jedan od vođa kriminalne grupe koja se u Italiji tereti za šverc 87 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

"Srbija neće podneti zahtev za izručenje Mićunovića, jer za njim nije raspisala poternicu, tako da za to nema zakonskog osnova", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije "Vijestima".

Crnogorska policija uhapsila je Mićunovića nakon višemesečnog policijskog praćenja na Crnogrskom primorju i objavljivanja Interpolove poternice. Policija je objavila da je tokom pretresa stana u kome se Mićunović krio našla falsifikovana dokumenta i pistolj koji je ilegalno posedovao, kao i da je hapšenje Mićunovića obavljeno u okviru međunarodne akcije nazvane "Šah-mat".

Policije Italije, Crne Gore i Srbije u velikoj akciji od kraja januara uhapsile su preko četrdeset ljudi zbog šverca velike količine kokaina iz Italije preko Crne Gore i Srbije u Zapadnu Evropu.

Akcija "Šah - mat" počela je velikim hapšenjem na relaciji Milano-Bari, a nastavljena u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Kolumbiji, u kojoj je zaplenjeno deset kilograma čistog kokaina i dva miliona evra vredne imovine uhapšenih Italijana, Kozima i Đovanija Navilja i Đovanija Montekazina.

Kasnije tokom dana lisice na ruke stavljene su brojnim osobama iz Srbije, Crne Gore, Albanije i Kolumbije.

Italijanska policija raspisala je naloge za hapšenje 37 osoba, a kasnije i poternice preko Interpola, među kojima je i uhapšeni Duško Mićunović.

Podgorički mediji navode pozivajući se na izvore iz policije da je razotkrivena kriminalna organizacija imala ulogu posrednika u snabdevanju i transportu kokaina u korist raznih kriminalnih grupa iz Zapadne Evrope, Rusije i Albanije.

Grupa je organizovala dopremanje tona kokaina iz Južne Amerike prekookeanskim trgovačkim brodovima, a neke od njih su presreli brodovi finansijske policije u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: