Oduzeta još jedna Šarićeva vila

Predstavnici Direkcije za upravljanje imovinom stečenom kriminalom oduzeli su još jednu vilu koja pripada krugu saradnika osumnjičenog narko bosa Darka Šarića.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2010.

12:39

Default images

Kako je objasnila ministarka pravde Snežana Malović, vila se nalazi na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici, gde Šarić već ima imovinu koja mu je u međuvremenu zaplenjena. Jedinica za finansijske istrage došla je do podataka da imanje na Tatarskom brdu koje je nedavno oduzeto od Šarića, nije jedina imovina na toj lokaciji koja ima veze s njegovim klanom.

"U ovom trenutku predstavnici Direkcije preuzimaju još jednu u nizu kuća Šarićevih saradnika površine 300 kvadratnih metara koja se nalazi na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici, a vodi se na Velička Tošića. Juče je preuzet objekat površine 140 kvadrata u Šilerovoj ulici koji se vodi na Lanu Popović, nevenčanu surpugu Darka Šarića, dok je u petak na Bežanijskoj kosi preuzet stan koji se vodi na Sonju Čabarkapu, vanbračnu suprugu Gorana Sokovića, takođe Šarićevog saradnika“,objašnjava minstarka pravde Snežana Malović.

Zakon o oduzimanju imovine primenjuje se od 1. marta prošle godine, a predstavnici srpskog pravosuđa zadovoljni su nejgovom primenom.

Kako navode, do sada je trajno oduzeta imovina u dva slučaja, a da je privremeno oduzeto još 15 kuća, 27 stanova, 8 lokala, veći broj automobila, 700 hiljada evra i oko 2 miliona dinara.

Od izdavanja oduzete imovine Direkcija mesečno zarađuje oko 12 hiljada evra. Međutim, ovo nije sve, kaže ministar policije Ivica Dačić.

"Jednica za finansijske istrage je od 1. juna 2009. godine kada je otpočela s radom tokom sprovođenja finansijskih istraga, a na osnovu zahteva specijalnog tužioca identifikovala i prikupila dokaze o sledećoj imovini i to oko 300 stanova, kuća, poslovnih prostora i garaža, oko 100 automobila, motora i teretnih vozila, kao i 9 miliona evra i više miliona dinara“, kaže Dačić.

Svi državni organi moraju raditi u istom smeru – a to je borba protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, saglasni su učesnici okruglog stola.

"Vi svi dobro znate da bez podrške u politici i vlasti nema ni organizovanog kriminala“, kaže predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović.

Kako bi se postigla puna efikasnost zakona o oduzimanju imovine strečene kriminalom potrebna je dobra saradnja sa brojnim međunarodnim insititucijama, ali je ključ uspeha u saradnji kod kuće: od ministarstva pravde i policije, preko tužilaštva i sudstva, do civilnih i vojnih bezbednosnih struktura, zaključili su učesnici okruglog stola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: