Pančevo:Zapaljen auto Dušana Mrvoša

Načelnik Odeljenja za zaštitu i spasavanje u Pančevu Momir Georgijevski kaže da je požar u kome je izgoreo auto zamenika gradonačelnice Dušana Mrvoša podmetnut.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 29.03.2010.

15:14

Default images

Georgijevski kaže da šteta prelazi 2,5 miliona dinara. Prema njegovim rečima, povređenih na sreću nije bilo, a požar se dogodio jutros oko 3.30 sati u ulici Dr Svetislava Kasapinovića ispred kućnog broja 25."Uzrok je namera NN lica koje je požar pospešivalo zapaljivom tečnošću s prednje desne strane i otvorenim plamenom ga upalilo", rekao je on.

On kaže da je ekipa Odseka za vanredne situacije u Pančevu izašla na lice mesta i lokalizovala požar, a u saradnji sa tužiocem je konstatovano da je požar izazvalo nepoznato lice.

Zamenik gradonačelnika Pančeva Dušan Mrvoš izjavio je da ne zna ko je imao motiva da mu ispred porodične kuće jutros zapali automobil.

"Nemam ni ličnih, ni političkih neprijatelja. Možda mene neko doživljava kao političkog neprijateljla, ali čak i da je tako, mislim da je granica pređena, jer ovako nešto se u Pančevu nikada nije desilo", rekao je Mrvoš.

Dodao je da nije bilo pretnji niti drugih nagoveštaja da bi se tako nešto moglo desiti.

Mrvoš je rekao da ne brine za svoju bezbednost, ali da je od policij e zatražio da štiti njegovu porodicu i prijatelje.

"Zatražio sam to jer ne želim da zbog nekog mog političkog stava ili izgovorene reči strada neko od meni dragih ljudi", dodao je on.

Mrvoš je nedavno smenjen sa mesta predsednika Gradskog odbora Nove Srbije u Pančevu, a potom je taj odbor zatražio da bude smenjen i sa mesta zamenika gradonačelnik.

Mrvoš je kazao da incident ne dovodi u vezu sa tim događajima.

Gradonačelnica: Hitna reakcija države

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović i predsednik Skupštine Grada Pančeva Tigran Kiš izrazili su zabrinutost zbog incidenta.

"Ovakav čin je klasičan akt vandalizma, uz ugrožavanje lične bezbednosti i bezbednosti drugih građana" što "zahteva odlučnu i hitnu reakciju svih relevantnih organa", ocenili su oni u zajedničkom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: