"Britiš ervejz" i dalje u štrajku

Štrajk letačkog osoblja "Britiš ervejza" ušao je u treći dan, a u toku su razgovori koji treba da spreče prvi štrajk nacionalnih prevoznika u minulih 16 godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

14:08

Default images

S aerodroma Hitrou neće poleteti više od 120 aviona "Britiš ervejza", dok će plan letenja na aerodromima London siti i London getvik ostati isti, objavljeno je na sajtu kompanije.Sindikat letačkog osoblja,koji predstavlja oko 90 procenata od 12.000 zaposlenih u "Britiš ervejzu", najavio je treći talas štajka za 14. april ako dogovor ne bude postignut.

Obe strane su izjavile da su raspoložene za pregovore, ali datum nije određen.

Portparol "Britiš ervejza" rekao je da kompanija ima za cilj da obezbedi oko 75 odsto letova.

Britanska avio-kompanija pokušava da uštedi godišnje 62,5 miliona funti (95 miliona dolara) zbog pada tražnje, rasta cena goriva i povećane konkurencije niskotarifnih kompanija.

Pregovori sindikata i predstavnika avio-kompanije, započeti u petak da bi se sprečio štrajk, nastavljeni su danas, rekao je portparol "Britiš ervejza".

U otvorenom pismu koje je obajvljeno na sajtu "Netvork reila", izvršni direktor najveće britanske avio-kompanije Ian Koučer izvinio se putnicima.

"Činim sve što je u mojoj moći da pregovore privedem kraju i izbegnem štrajk", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: