DSS: Usvajanje deklaracije greška

Potpredsednik DSS-a Miloš Jovanović kaže da bi usvajanje Deklaracije o Srebrenici u parlamentu predstavljalo "ozbiljnu političku, istorijsku i moralnu grešku".

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

14:03

Default images

"Ako se usvoji deklaracija o osudi zločina u Srebrenici, to će biti ozbiljna politička, istorijska i moralna greška za koju će biti odgovoran predsednik države Boris Tadić i vladajuća većina", rekao je Jovanović. On je dodao da je aktuelna vlast "dužna da odgovori iz kojih razloga se razdvajaju nevine žrtve".

DSS je na konferenciji novinarima predstavio spot omladine te stranke pod nazivom "Srebrenica - ne u moje ime".

Predsednik omladine DSS-a Dragan Daničić rekao je da je poruka spota da su "počinioci ratnih zločina pojedinci, a ne narod, i da oni moraju da snose odgovornost za zlodela koja su počinili".

"Usvajanjem deklaracije Srbija bi preuzela odgovornost za dela koja nije počinila i to bi imalo dalekosežne posledice po budeće generacije", ocenio je Daničić i pozvao omladinske i studenske organizacije da se usprotive donošenju ovakve deklaracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: