Homen: Zaplene se nastavljaju

Državni sekretar Slobodan Homen kaže da Srbija ima 12.000 evra mesečnih prihoda od izdavanja u zakup zaplenjenih lokala. On je najavio i nove zaplene uskoro.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

11:08

Default images

"Taj novac će biti preusmeren za pomoć narodnim kuhinjama. Trošiće se na mesečnom nivou i biće raspodeljen na 12 narodnih kuhinja u adekvatnom iznosu", rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravde za današnju "Politiku", dodajući da je jedan deo nepokretne imovine već dat državnim organima na privremeno korišćenje.

Homen je izjavio da je pored velikog broja oduzetih objekata narko dilera Darka Šarića, koji se nalaze na teritoriji cele Srbije, oduzimanje prve firme, "Jedinstva" iz Gajdobre, vrlo značajno za državu jer dosadašnja finansijska istraga dokumentacije te firme "jasno ukazuje na povezana pravna lica" pošto su "firme tog narko klana takođe poslovale s njom".

"Videćemo koje su osobe u tome povezane, da li je bilo sumnjivih transakcija, da li je bilo izvlačenja novca i te podatke ćemo imati u ponedeljak i dostaviti Specijalnom tužilaštvu na dalji postupak", rekao je Homen.

Državni sekretar je kazao da se, posle trajnog oduzimanja placa u Šilerovoj ulici u Zemunu, sada čeka odluka o trajnom oduzimanju kuće Milorada Ulemeka Legije u Filmskom gradu u Beogradu.

"Taj objekat će ostati u državnom vlasništvu jer ne verujemo da će se pojaviti kupac. Nije lako nikome da kupi tu kuću zbog eventualnih problema koje bi mogao da ima. Kada kuća bude trajno oduzeta, biće ponuđena MUP-u i gradu Beogradu, a najverovatnije će se u njoj nalaziti centar za socijalni rad ili dom za stara lica", rekao je Homen.

On je dodao da je do sada oduzeto i više od sto vozila, od čega je jedan broj dat na korišćenje policiji i tužilaštvu, a veliki broj će biti prodat.

"Problem je prodati „porše kajen" i druge skupocene modele jer su lako prepoznatljivi na ulici, tako da će verovatno biti dati na korišćenje specijalnoj jedinici policije, jer oni imaju potrebu za takvim vozilima", rekao je Homen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: