Bivši otporaš pronađen mrtav

Jedan od istaknutih aktivista subotičkog Otpora Branimir Nikolić pronađen je danas mrtav na dečjem igralištu pored keja na jezeru Palić.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.03.2010.

15:16

Default images

Telo je pronađeno posle prijave prolaznika danas pre podne, a u policiji je rečeno da je najverovatnije reč o samoubistvu. Branimir Nikolić poslednji put je viđen sinoć oko ponoći u jednom kafiću na obali Palića. Viši sud u Subotici saopštio je o tom slučaju da je pronađeno telo Branimira N. rođenog 1957. godine.

U saopštenju se navodi da je, radi utvrđivanja svih činjenica, naređena obdukcija, kao i da za sada nema zvaničnih informacija o uzroku smrti.

Branimir Nikolić je tokom 90-ih bio poznat kao borac protiv Miloševićevog režima, prvo kao član Lige socijaldemokrata Vojvodine, a potom kao aktivista Otpora.

Posle 5. oktobra 2000. godine bavio se projektom "Uterivanje istine", a javnosti je predočio mnoštvo podataka o kriminalnim i drugim poslovima nekih javnih ličnosti.

Više puta mu je suđeno za klevetu, a na osnovu jedne privatne tužbe je osuđen i odležao zatvorsku kaznu.

Poslednjih godina živeo je od socijalne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: