"Evropa za sve"

Putovanje u Evropu bez viza je sloboda koja nam je sada dostupna, ali mora da se razmišlja o sledećem koraku, poručio je potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

17:25

Default images

To što možemo da putujemo bez viza ne znači mnogo ukoliko predstavlja samo mogućnost da oni koji su već putovali sada isto putuju, ali komotnije, rekao je Đelić. On se sastao sa grupom od 40 mladih bez roditeljskog staranja koji će, u okviru projekta "Evropa za sve", boraviti u poseti Beču od 6. do 9. aprila ove godine.

"Cela ideja je da što veći broj naših građana, iz raznovrsnih slojeva društva, ima svoj deo Evrope", naglasio je Đelić.

Meni je, dodao je Đelić, veoma milo što je ovo putovanje za mlade bez roditeljskog staranja, koji su pokazali hrabrost, jer životne okolnosti nisu bile lake.

"Vi ste pokazali i doslednost. Koliko znam, svi ste dobri đaci, jedni od najboljih, i vi ste budućnost one Srbije za koju se svi mi borimo", poručio je Đelić.

On je napomenuo da put u Beč nije finansiran iz budžeta Srbije, zahvaljujući sponzorima.

Put za decu bez roditeljskog staranja pomogli su Hipo Alpe Adria banka, Unikredit banka, Telenor, Unika osiguranje i kompanija Delta, kao i avio-kompanija "Niki", koja će obezbediti avionske karte do Beča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: