Rasprodati praznični aranžmani

Nedelju dana pred Uskrs u turističkim agencijama kažu da su uglavnom svi aranžmani za taj period rasprodati.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

17:19

Default images

Uplaćuju se najčešće arananžmani u trajanju od tri do četiri dana za evropske gradove, a cena aranžmana kreće se od 89 evra pa naviše. Slično interesovanje vlada i za prvomajske praznike. Put autobusom i noćenje sa doručkom u hotelima s tri zvezdice u nekoj od evropskih metropola za oko 90 evra - najčešći je izbor onih građana koji su za uskršnje praznike rešili negde da otputuju.

"I ove godine vlada veliko interesovanje što se tiče uskršnjih aranžmana. Svih devet naših autobuskih, pre svega za evropske gradove aranžmana su rasprodati i formira se već lista čekanja, a to su u pitanju gradovi kao što je Budimpešta, Beč, Prag, Berlin, ono što je novo - dvorci Bavarske, Pariz, a od nekih malo daljih i toplijih destinacija tu je Egipat, za koji ima veliko interesovanje", kaže Marijana Jerinić, iz agencije "Filip Travel".

Ove godine, međutim, za razliku od prethodnih, planuli su nešto jeftiniji aranžmani.

"Interesovanje građana za uskršnje i prvomajske praznike jeste veliko, moram priznati da smo mnogo više putnika imali prošle godine, oseća se pad standarda tako da aranžmani koji su malo povoljniji se bolje bukiraju. To su pre svega Robinsonovi aranžmani vezano za Drakula turu, vikendi u Veneciji, vikendi u Beču, standardno zlatni Prag sa Berlinom i Drezdenom i ono što je novo prvi put za Prvi maj - Ohrid, Tirana, Elbasan i Drač", navodi Ljubiša Nešovanović, iz agencije "Robinson".

U agenciji Relaks kažu da najveće interesovanje kod njih vlada za hrvatsko primorje i Terme u Sloveniji, agencija Kompas izdvaja porodično putovanje u Pariz za uskršnji raspust uz obilazak Diznilenda.

Ponuda u agencijama je raznovrsna, pa obuhvata i neke egzotičnije destinacije. Tako u agenciji Kontiki izdvajaju biblijsku turu u trajanju od 11 dana po Jordanu i Siriji, za nešto više od 1300 evra po osobi, a kako kažu, biće i onih koji će za Uskrs otputovati u Njujork za nešto više od 1000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: