Trčanjem protiv narkomanije

Na 17. novosadskom polumaratonu i ove godine su učestvovali bivši i sadašnji štićenici centra za odvikavanje od narkomanije "Raskršće".

Izvor: B92

Nedelja, 28.03.2010.

23:39

Default images

Njih desetak na ovaj način želelo je da pokaže da rešenje problema narkomanije postoji i da se nakon odvikavanja od droge može voditi normalan i zdrav život. Bivši zavisnici kažu da ova trka za njih predstavlja više od samog sportskog nadmetanja jer je svojevrsna potvrda njihovog uspeha.

Svojim učešćem u trci pod nazivom "Trči i uživaj", u kojoj svi pobeđuju, oni žele da poruče svima koji imaju problem sa narkomanijom da rešenje postoji:

"Mi smo počeli našu trku onog dana kad smo došli u "Raskršće' i kad smo odlučili da se 'skinemo'sa heroina. Tu trku smo dobili, ali nastvaljamo da trčimo. Ovo je za nas bitno jer želimo da pokažemo svim ostalima da izlaz stvarno postoji".

"Pre svega, želimo da pokažemo da ostalima koji su u problemu zavisnosti da rešenje postoji i da život posle narkomanije nije neki život u kojem ti strepiš samo o tome da se nećeš ponovo drogirati i koji je u nekoj frci, nego da je to jedan super život, jer kao što vidite po nama, mi smo došli ovde da trčimo i super nam je".

"Da pokažem da se trka nastavlja svakim danom, i da pokažem, za mene je to najvažnije, da posle toliko gluposti u mom životu može da se desi nešto dobro".

U centru za odvikavanje od narkomanije "Raskršće" kažu da je na ovogodišnjem polumaratonu učestvuje desetak bivših zavisnika i njihovih prijatelja koji im daju podršku.

"Njihova poruka je da uzrečica 'Jednom narkoman - uvek narkoman', ne mora biti tačna", kaže Svetlana Ivanović iz "Raskršća".

"Oni će na ovaj način pokazati da narkomanija može stvarno da bude izlečena i ne samo to, već da čovek koji je bio narkoman može da se vrati u normalne životne tokove i da bude koristan član ovog društva", kaže Ivanovićeva.

Neki od ovogodišnjih takmičara su učestvovali i na prošlogodišnjem polumaratonu i kažu da će i nakon ove trke nastaviti da vode zdrav život.

Ovo je bilo drugi put da sadašnji i bivši štićenici "Raskršća" učestvuju na na novosadskom polumaratonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: