Pilot želeo da sruši letelicu

Jedan australijski pilot dobijao je dozvolu da leti uprkos psihičkih poremećaja koji su kod njega izazivali opsesivnu želju za rušenjem letilice.

Izvor: B92

Nedelja, 28.03.2010.

11:47

Default images

Brajan Grifin radio je 16 godina kao pilot avio kompanije Kvantas pre nego što je dao otkaz zbog depresije i teških kompulsivnih poremećaja. On je izjavio da je čitave tri godine morao da se bori protiv neodoljive želje da sruši avion i da je ponekad s teškom mukom uspevao da spreči levu ruku da isključi motore.

Pilot je o svojim problemima obavestio kompaniju i konsultovao nekoliko lekara i psihijatara kako bi se izborio sa psihološkim poremećajima koje je imao.

Međutim, uprkos problema sa mentalnim zdravljem, Grifin je proglašavan sposobnim za posao zbog čega je morao da nastavi da leti.

Stručnjaci su ocenili da je primoravanje pilota da leti pogoršavalo njegovo zdravlje i dovodilo u opasnost živote putnika.

Zbog toga je, kako prenose lokalni mediji, avio kompanija osuđena da pilotu plati odštetu od blizu 100.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: