Zaječar: Desetine kuća u opasnosti

Na desetine kuća u jednoj zaječarskoj ulici moglo bi da se uruši zbog klizišta koje je proradilo u dužini od oko 150 metara.

Izvor: B92

Nedelja, 28.03.2010.

00:58

Default images

Meštani iz ugroženih domaćinstava strepe da bi sva njihova imovina, sticana decenijama, mogla da nestane preko noći.

Ljubica Vidojković spokojno je živela pola veka u porodičnoj kući u ulici Crvena Armija u Zaječaru. Međutim njena budućnost postala je neizvesna pošto je nakon nedavnog otapanja snega podno njenog doma proradilo klizište. Ljubica tvdi da klizište preti da joj odnese kuću ali i kuće njenih komšija.

„Strahujemo. Evo ovde je pukao zid, i svima pričamo a niko ne preduzima nikakve mere“, kaže Vidojkovićeva.

Iste probleme snašli su i Branka Ranđelovića, koji kaže da svakodnevno strepi da li će ostati bez doma koji je godinama gradio.

„Normalno da se bojimo, kuće su nam ugrožene“, kaže Ranđelović.

Klizište koje je proradilo odmah iznad regionalnog puta je, kako tvdi Ljubiša Mihajlović iz Direkcije za izgradnju grada Zaječara, u nadležnosti Puteva Srbije.

Mihajlović kaže da su više puta ovom javnom preduzeću upućali zathev za sanaciju klizišta ali da odgovora nije bilo.

„Mi smo se obratili JP Putevi Srbije. Kontaktirali smo ih telefonom i pisanim putem. Ovo nije prvi slučaj da smo naišli na nerazumevanje predstavnika Javnog preduzeća u Zaječaru. Opominjeno i molimo za što hitniju intervenciju“, kaže Mihajlović.

U javnom preduzeću Putevi Srbije tvde da oni nisu nadležni za sanaciju klizišta, već samo za održavanje kolovoza. Oni tvrde da nije njihova krivica što je grad dozvolio izgradnju na brdu koje sad može da se obruši.

Skoro sve kuće u ovom delu Zaječara podignuti su pre više od 25 godina, pa meštanima koji nemaju kud ostaje samo da se nadaju da će se klizište primiriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: